Keel-, neus- en oorarts

Keel-, neus- en oorarts

Onderzoekend
Lang studeren is een feest
Normaal

Hoe ziet de job eruit?
Jij bent degene die met mensen werkt die een aandoening hebben aan hun oren, neus of keel. Ook wel met andere problemen in het halsgebied komen zieken naar jou toe. Denk maar aan bijvoorbeeld een probleem met de amandelen. Voordat je je patiënt goed kan helpen, moet je eerst zeker weten wat er scheelt. Je moet ze dus onderzoeken en een juiste diagnose stellen. Van zodra dat gebeurd is, kan je een behandeling opstarten. Sommige van je cliënten zijn geholpen met een gehoorapparaat, anderen moeten een operatie ondergaan. Ook die operaties zijn deel van je job. Je behandelt en opereert dus patiënten, maar je verricht ook onderzoek naar bepaalde aandoeningen. Zo houdt deze job ook wel een beetje wetenschap in. Tot slot is ook overleg met je collega's en de familie van je patiënten een belangrijk onderdeel van je takenpakket.

Het is dus belangrijk dat je heel nauwkeurig kan werken. Sommige neus-, keel- en oorartsen werken in een eigen praktijk. Anderen delen een groepspraktijk met andere neus-, keel- en oorartsen. Meestal zijn ze ook verbonden aan een ziekenhuis, waar ze tot de 'specialisten' worden gerekend. Je patiënten worden naar jou doorverwezen door hun huisarts of door een andere specialist.

Met wie werk je samen?
Als je een groepspraktijk deelt, werk je samen met andere NKO's, wat staat voor neus-, keel- en oorartsen. Werk je in een ziekenhuis dan zijn er ook nog de verpleegkundigen en zorgkundigen, die jou collega noemen.

Wanneer werk je?
Je werkt meestal in een regelmatig uurrooster. Je werkuren liggen ook bijna altijd overdag. Het kan uitzonderlijk wel eens gebeuren dat je wordt opgeroepen voor een noodgeval en zoals met alle noodgevallen kan dit ook eventueel 's nachts zijn.

Voor wie werk je?
Je cliënteel bestaat uit patiënten van alle leeftijden: kinderen, volwassenen en bejaarden.

x