Ambulancier

Ambulancier

Conventioneel - De perfectionist
Mensgericht - Sociaal
Snel aan het werk!
Normaal

Hoe ziet de job eruit?
Je vervoert patiënten van en naar het ziekenhuis. In een noodsituatie word je opgeroepen door het hulpcentrum. Met spoed rijd jij naar de patiënt en schat je de situatie in.  Na het toedienen van de eerste zorgen en een akkoord van de dokter breng je de patiënt naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Ook het onderhoud van de ambulance behoort tot je takenpakket. Je controleert de medicatie, reanimatie en verzorgingskoffer en vult indien nodig aan. Werk je in een ziekenhuis dan help je ook op de spoedafdeling.

Je beschikt over en groot inlevingsvermogen en blijft koelbloedig in alle omstandigheden. Je moet je werk ook kunnen relativeren want soms kom je te laat of kan je geen hulp meer bieden.

Met wie werk je samen?
De job is heel gevarieerd en je komt met verschillende mensen in contact. Je werkt nauw samen met artsen en specialisten, zorgkundigen en verpleegkundigen.

Wanneer werk je?
Vaak werk je in ploegen. Een ambulancedienst staat 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 paraat.

Voor wie werk je?
Ziekenhuizen, de brandweer, het Rode Kruis en het Wit-Gele Kruis zijn voorbeelden van organisaties waar je kan werken.

Opleidingssoort: 
x


Je volgt de opleiding ‘Hulp verlener-ambulancier’ die in iedere provincie wordt georganiseerd door het Provinciaal Instituut voor Brandweer- en Ambulancieropleiding of soms bij VDAB. Jaarlijks volg je een bijscholing van 24 uren én elke 5 jaar leg je een bekwaamheidsproef af.

Opleidingen in de provincies: