Begeleider in de kinderopvang

Begeleider in de kinderopvang

Mensgericht - Sociaal
Artistiek
Snel aan het werk!
Knelpuntberoep

Hoe ziet de job eruit?
Je zorgt ervoor dat de kinderen zich goed voelen in de opvang en je voorziet leuke activiteiten. Zo zing je liedjes met de kinderen, doe je spelletjes of laat je ze knutselen. Met de baby's ben je eerder verzorgend bezig. Met de ouders bouw je een vertrouwensrelatie op. Zo laten ouders hun kind met een gerust hart bij jou achter en geven ze vlot belangrijke informatie over hun kind aan jou door. Dit is nodig, zeker bij jonge kinderen die zelf nog niet of onvoldoende spreken.

Met wie werk je samen?
Samen met je collega's en de coördinator denk je na over mogelijke verbeteringen of aanpassingen in de werking. Je overlegt over problemen met kinderen, organiseert samen feestjes, uitstappen of ouderbijeenkomsten.

Wanneer werk je?
De werkuren variëren van 7u 's morgens tot 19u 's avonds. In de buitenschoolse opvang werk je voor én na de schooluren, op woensdagnamiddag en tijdens de vakanties. Je werkt meestal in een ploegensysteem.

Voor wie werk je?
In een kinderdagverblijf of een Initiatief voor Buitenschoolse Opvang begeleid je baby’s, peuters, kleuters of schoolgaande kinderen.

x


Proeven van de praktijk? Een dag meelopen in een organisatie?