Kinesist

Kinesist

Mensgericht - Sociaal
Onderzoekend
Lang studeren is een feest
Knelpuntberoep

Hoe ziet de job eruit?
Je helpt mensen die in hun bewegingen worden beperkt of gehinderd. De meeste patiënten zijn door een huisarts of medisch specialist doorverwezen. Tijdens het eerste lichamelijk onderzoek breng je de klachten van de patiënt in beeld. Daarna stel je een behandelingsplan op dat je met de patiënt bespreekt. Het doel van de behandelingen is ervoor zorgen dat iemand zijn lichaam beter kan gebruiken. Weer leren lopen, een rug ontlasten of een arm weer gebruiken. Je vermindert de pijn of maakt de gewrichten beweeglijker. Dit doe je met gerichte massagetechnieken.

Patiënten goed begeleiden is belangrijk. Je voert de technische kneepjes goed uit, maar kan ook goed luisteren en je inleven in je cliënt. Voor de massagetechnieken heb je gevoelige vingers en handen nodig. Zo voel je goed de weerstand van de huid, de ligging van de organen, de spieren en de pezen in het lichaam.

Met wie werk je samen?
Als zelfstandig kinesist werk je vooral samen met de huisartsen en andere medische specialisten uit je omgeving. Zij zijn het die je vragen om hun patiënten te behandelen met een kinesitherapie. In  sportverenigingen werk je samen met de medische staf, in andere organisaties met de behandelend geneesheer van je cliënt.

Wanneer werk je?
Je werkt overdag op afspraak of op vaste consultatiemomenten. Dit zijn de uren waarop mensen bij jou terecht kunnen.

Voor wie werk je?
Je cliënten of patiënten zijn mensen van alle leeftijden: kinderen die een been hebben gebroken, bejaarden die niet meer kunnen lopen, volwassenen die een rugletsel opliepen, ... Kortom, een uitgebreid publiek.

x


Proeven van de praktijk? Een dag meelopen in een organisatie?