Onthaalouder

Onthaalouder

Mensgericht - Sociaal
Snel aan het werk!
Knelpuntberoep

Hoe ziet de job eruit?
Je zorgt bij je thuis voor baby's, peuters en/ of schoolgaande kinderen tot en met de lagere school. Je werkt graag met kinderen en krijgt veel vertrouwen van ouders: je zorgt immers voor kinderen die niet van jou zijn. Elk kind is anders, en daar hou je dan ook rekening mee wanneer je activiteiten organiseert. Je bent overdag de hele tijd bezig met de kinderen. Je geeft hen aandacht, verzorging, voeding en rust en zorgt ervoor dat ze zich gelukkig voelen in je huis. Je zorgt dat je je regelmatig bijschoolt. Je maakt afspraken met de ouders over breng- en afhaalmomenten, wat in de verzorgtas moet zitten, ... Op het einde van de dag vertel je de ouders wat er die dag is gebeurd.

Gevoel voor verantwoordelijk is een belangrijke eigenschap van jou, want ouders vertrouwen hun kinderen aan je toe. Voor deze job voel je je best ook voldoende fit en gezond: kinderen eisen de hele dag je aandacht op.

Met wie werk je samen?
Als onthaalouder kan je op zelfstandige basis werken, maar je kan je ook bij een dienst voor onthaalouders aansluiten, in dat laatste geval wordt je geholpen bij het vinden van kinderen, bij de betalingen en bij je opleiding.

Wanneer werk je?
Je werkt overdag, meestal tijdens de weekdagen. Je kan zelf kiezen of er dagen zijn dat je niet werkt. 

Voor wie werk je?
Je zorgt voor baby's, peuters en/ of schoolgaande kinderen.

Starten als onthaalouder?
Om te starten als zelfstandige onthaalouder ben je minstens 21 jaar, ben je bekwaam om kinderen op te voeden, ben je in het bezit van een attest van goed gedrag en zeden voor kinderopvang en ben je in het bezit van een medisch attest.
Wil je werken als onthaalouder, aangesloten bij een dienst voor onthaalouders? Dan ben je minstens 18 jaar, ben je bereid vorming te volgen, en contacteer je een dienst voor onthaalouders in je buurt.

Opleidingssoort: 
x


Proeven van de praktijk? Een dag meelopen in een organisatie?