Normaal

Buurtwerker

Maak jij buurtbewoners enthousiast om zich in te zetten voor hun wijk?

Als buurtwerker sta je heel dicht bij de mensen. Je werkt aan de kwaliteit van het leven en het samenleven in de buurt door de mensen te stimuleren om deel te nemen aan activiteiten. Je bemant het buurthuis, ontvangt bewoners, organiseert wijkfeesten en buurtmaaltijden. Ook het uitwerken van een kinderwerking, het bedenken van uitstappen voor jongeren en volwassenen en het schrijven van een buurtkrantje behoort tot je takenpakket. Naast zelf initiatief nemen, is ook het ondersteunen van bewonersinitiatieven een belangrijke opdracht.

Wat kan jij goed?

  • Contact met mensen leggen
  • Je kan goed luisteren 
  • Creatief zijn is jouw sterkte
  • Je plant en organiseert

Waar kom je terecht?

Bijna elke buurtwerking beschikt over buurtwerkers. Naast collega buurtwerkers werk je ook vaak samen met een administratief medewerker en vrijwilligers. Je begeleid deze vrijwilligers. Je kan zowel overdag, 's avonds als in het weekend werken.

Wie help jij verder?

Je werkt voor de mensen in de buurt. Samen met hen probeer je de kwaliteit van het leven en het samenleven in de buurt te bevorderen.

Opleiding nodig?

Er zijn geen specifieke diplomavereisten. Voor de functie van buurtwerker wordt wel vaak een bachelor uit een menswetenschappelijke richting gevraagd.

De opleiding

x


Is dit niet helemaal wat je zocht?

Vul de vragenlijst in en kom te weten welke beroepen bij jou passen

Andere beroepen waarbij je mensen begeleid in de maatschappij

Begeleider in de sociale economie

Maatschappelijk werker

Straathoekwerker

Opvoeder/begeleider

Sociocultureel werker