
Gynaecoloog
Bied jij medische begeleiding bij vragen rond (on)vruchtbaarheid?
Als gynaecoloog werk je meestal met vrouwen tussen de 20 en 70 jaar, maar je krijgt ook te maken met kinderen, ouderen en af en toe ook met mannen. De patiënt wordt meestal doorverwezen door de huisarts. Je praat met de patiënt en onderzoekt haar. Op andere momenten bezoek je patiënten die in het ziekenhuis verblijven, voer je operaties of bevallingen uit en geef je de nodige nazorg. Je werk als gynaecoloog is heel divers. Je bent bezig met wetenschappelijk onderzoek, verloskunde, onvruchtbaarheid, menstruatieproblemen, hormoonbehandelingen, incontinentieproblemen en ziekten zoals kanker.
Wat kan jij goed?
- Empathisch zijn
- Je hebt oog voor detail
- Je leeft je goed in
Waar kom je terecht?
Je werkt in een ziekenhuis of hebt een eigen praktijk, of beide. Als gynaecoloog heb je lange werkdagen en regelmatig wachtdienst. Tijdens je wachtdienst kan je zowel 's avonds, 's nachts als in het weekend worden opgeroepen voor bijvoorbeeld een bevalling.
Wie help jij verder?
Als gynaecoloog behandel je vooral vrouwen.
Opleiding?
Na de opleiding Bachelor en Master in de Geneeskunde specialiseer je verder tot gynaecoloog. Hiervoor zoek je een opleidingsplaats op de afdeling Gynaecologie. Gedurende deze periode combineer je studies met praktijkervaring.
De opleiding
Is dit niet helemaal wat je zocht?
Vul de vragenlijst in en kom te weten welke beroepen bij jou passen