
Kinesist
Help jij mensen die in hun bewegingen worden beperkt beter worden?
Tijdens het eerste lichamelijk onderzoek breng je de klachten van de patiënt in beeld. Daarna stel je een behandelingsplan op dat je met de patiënt bespreekt. Het doel van de behandelingen is ervoor zorgen dat iemand zijn lichaam beter kan gebruiken. Weer leren lopen, een rug ontlasten of een arm weer gebruiken. Je vermindert de pijn of maakt de gewrichten beweeglijker. Dit doe je met gerichte massagetechnieken. Zo voel je goed de weerstand van de huid, de ligging van de organen, de spieren en de pezen in het lichaam.
Wat kan jij goed?
- Je wil alles weten over de werking van het menselijk lichaam
- Je bent geïnteresseerd in sport
- Je leeft je goed in
- Werken met je handen
Waar kom je terecht?
Als zelfstandig kinesist werk je vooral samen met de huisartsen en andere medische specialisten uit je omgeving. Zij zijn het die je vragen om hun patiënten te behandelen met kinesitherapie. In sportverenigingen werk je samen met de medische staf, in andere organisaties met de behandelend geneesheer van je cliënt. Je werkt overdag op afspraak of op vaste consultatiemomenten. Dit zijn de uren waarop mensen bij jou terecht kunnen.
Wie help jij verder?
Je cliënten of patiënten zijn mensen van alle leeftijden: kinderen met een gebroken been, ouderen die niet meer kunnen lopen, volwassenen met een rugletsel, ... Kortom, een uitgebreid publiek.
De opleiding
Ambassadeurs
Is dit niet helemaal wat je zocht?
Vul de vragenlijst in en kom te weten welke beroepen bij jou passen