KNELPUNTBEROEP
Knelpuntberoep

Medewerker onderhoud

Ben jij een handige duizendpoot die gemakkelijk oplossingen bedenkt?

Je staat in voor het onderhoud en de herstelling van allerlei technische inrichtingen van gebouwen. Elektrische, sanitaire en/of verwarmingsinstallaties hebben geen geheimen voor jou. Je reinigt en controleert daken en waterafvoersystemen. Daarnaast doe je kleine schilderwerken of onderhoud je toegangswegen of parkings. Je onderhoudt en controleert ook de gebruikte machines. Soms neem je het opruimen of de schoonmaak voor jouw rekening.
Kennis van het gebruik van verschillende gereedschappen is nodig voor deze job. De veiligheidsregels bij de bediening van de verschillende installaties pas je strikt toe, bijvoorbeeld wanneer je een slijpschijf gebruikt, heb je veiligheidshandschoenen aan.

Wat kan jij goed?

  • Je bent handig
  • Snel oplossingen vinden
  • Je bent flexibel
  • Je bent actief

Waar kom je terecht?

Je werkt meestal alleen of in een klein team, zowel binnen als buiten. Je hebt doorgaans regelmatige werkuren, soms met weekendwerk. Soms ben je beschikbaar voor dringende tussenkomsten.

Wie help jij verder?

Met de taken die je uitvoert, help je eigenlijk iedereen rondom jou verder. Afhankelijk van de plaats waar je tewerkgesteld wordt, kom je in contact met kinderen, jongeren, ouderen of mensen met een handicap.

De opleiding

x


Ambassadeurs

Is dit niet helemaal wat je zocht?

Vul de vragenlijst in en kom te weten welke beroepen bij jou passen

Andere beroepen waarbij je veel technisch materiaal gebruikt

Podiumtechnicus

Tandtechnicus

Prothesist

Chirurg

Laborant

Begeleider in de sociale economie

Tandarts