Normaal

Oogarts

Geef jij slechtziende mensen hun zicht terug?

Je helpt mensen met oogziekten of oogverwondingen. Je geeft hen raad bij kwaaltjes, test hun ogen. Zo bepaal je in hoeverre je patiënten minder zien. Indien nodig schrijf je geneesmiddelen, een bril of een oogcorrectie voor. Af en toe voer je ook operaties uit. Als oogarts is het belangrijk dat je voortdurend op de hoogte blijft van de vernieuwingen in jouw vakgebied. Je gaat regelmatig naar een cursus. Je kan je loopbaan ook een andere wending geven door naast je werk ook leidinggevende te worden of hoogleraar te worden aan de universiteit.

Wat kan jij goed? 

  • Problemen onderzoeken
  • Je werkt graag samen in een team
  • Je bent graag met wetenschap bezig
  • Je communiceert helder

Waar kom je terecht?

Je werkt op de afdeling oogheelkunde van een ziekenhuis of in je eigen praktijk. In een ziekenhuis werk je samen met collega specialisten en met verpleegkundigen. Zoals elke geneeskunde specialist werk je op weekdagen, maar doe je ook wachtdienst. 

Wie help jij verder? 

Je werkt voor mensen met kwaaltjes aan hun ogen. Dit zijn zowel volwassenen als jonge kinderen.

Opleiding?

Eerst doe je een bachelor en daarna een 3-jarige master in de Geneeskunde. Na deze opleiding kan je aan de slag als basisarts. Daarna specialiseer je je als geneesheer-specialist-in-opleiding gedurende 4 jaar in de oftalmologie. Gedurende je hele loopbaan ben je verplicht jaarlijks een aantal bijscholingen en congressen te volgen.

De opleiding

x


Is dit niet helemaal wat je zocht?

Vul de vragenlijst in en kom te weten welke beroepen bij jou passen

Andere specialisten die in het ziekenhuis werken

Geriater

Uroloog

Neuroloog

Keel-, neus- en oorarts

Dermatoloog

Kinderarts

Radioloog

Gynaecoloog

Anesthesist

Cardioloog