9 redenen om meteen voor de social-profit te kiezen

1. De jobs zijn zo verschillend dat je zeker iets vindt dat je ligt

Zie jij jezelf niet meteen een patiënt verzorgen, maar zou je wel graag met mensen willen werken?

In de social-profit kan je in meer dan één beroep terecht; van zorgkundige tot ICT-medewerker. Je kan ook een mooie carrière uitbouwen bijvoorbeeld in een leidinggevende of coördinerende functie. Als dat niet interessant is!

2. Je werkt met mensen én voor mensen

Je krijgt te maken met mensen die op verschillende vlakken begeleiding nodig hebben. Je betekent écht iets voor deze mensen. Bovendien werk je in de social-profit bijna altijd in een team. Toffe collega's krijg je er dus zomaar bij! 

3. Je kan écht overal terecht

Verpleegkundigen, sociaal cultureel werkers, ... Overal ter wereld is er nood aan mensen met een hart voor anderen. Wereldreizigers die voor de sociale sector kiezen, kunnen overal aan de slag. Extra talen leren, zal je wel zelf moeten doen.

4. Werken in de social-profit is werken met hoofd, hart en handen 

Wil je werken met mensen én je handen uit de mouwen steken én jouw verstand gebruiken?  Dan is de social-profit jouw ideale match!

5. Elke dag is anders

Je werkt met verschillende mensen, waardoor geen dag hetzelfde is. Je hebt dus nooit last van een sleur.

6. Je verdient een mooi loon

De lonen in de socialprofit zijn aantrekkelijk. Vaak wordt je loon ook nog aangevuld met premies bijvoorbeeld als je in het weekend werkt of ‘extralegale’ voordelen zoals bijvoorbeeld maaltijdcheques, groepsverzekering … Daarbovenop is de voldoening die je ervoor terugkrijgt, onbetaalbaar.

Wil je meer weten over de verloning? Bekijk de getuigenissen of check dit artikel

7. De social-profit groeit

Als social-profit werknemer krijg je de kans om aan de slag te gaan in een sector die steeds in vernieuwing en verandering is. Je blijft dus altijd bijleren, kortom; jij groeit mee!

8. Werkzekerheid

Werknemers in de socialprofit worden steeds ouder. Wanneer zij met pensioen gaan, is er veel vraag naar jonge mensen in social-profit. Ook nu zijn er grote tekorten in bepaalde beroepen (de knelpuntberoepen). Je bent dus hard nodig!

9. Werken met mensen is leuk!

Alsof bovenstaande redenen nog niet voldoende waren, mogen we ook niet vergeten hoe leuk werken met mensen is! 

Nog niet helemaal zeker welke job dan juist bij jou past?Test jezelf

Waar werk je dan?

Verder studeren of toch al werken?

Kom eens proeven

100% kans op werk in zorg en welzijn