Vrijwilligerswerk of vakantiejob met mensen?

Vrijwillgerswerk in de sociale sector

Voordelen? Zeker wel: Het kost jou niets, je helpt anderen én het is de ideale manier om te weten te komen welke sector je het meeste ligt. Jij doet ervaring op én breidt je netwerk uit, terwijl werkgevers jou leren kennen en ontdekken wat je waard bent. Begin er op tijd aan en wie weet ben jij als eerste op de hoogte van vacatures in hun organisatie … Wist je dat je extra scoort met vrijwilligerswerk op jouw CV? Het toont aan werkgevers dat je extra gedreven en gemotiveerd bent.

Als je al in een jeugdbeweging of sportvereniging zit, is de kans groot dat je al vrijwilligerwerk doet. Maar je kan natuurlijk altijd nog op zoek naar wat andere vrijwilligersjobs. 

Organisaties die je hierin helpen zijn: 

  • JOKA is een organisatie die kampen organiseert waarbij jongeren vrijwillig hun vakantie doorbrengen in een voorziening uit de social-profit.
  • Bij Present vzw kan je ook vrijwilligerswerk doen.
  • Je kan ook altijd eens kijken op www.vrijwilligerswerk.be

Helpen tijdens corona? 

Biedt je aan via:

  • www.helpdehelpers.be: Deze website brengt de zorgsector en vrijwilligers/extra werkkrachten bij elkaar. Medische en niet-medische profielen worden op basis van hun ervaring en beschikbaarheid onmiddellijk gematcht aan de noden van zorg- en welzijnsvoorzieningen.
  • www.fredenfrieda.be: word virtueel of live "buddy" van iemand  die het in deze periode moeilijk heeft. Op basis van interesses en woonplaats matchen we vrijwilligers via zorgvoorzieningen met mensen die een buddy nodig hebben.

Vakantiejob nodig? 

Bij VDAB kan je terecht als je een vakantiejob zoekt.

Check ook eens de vakantie- en vrijwilligersjobs op jeugdwerkjobs.

Geen ervaring, wat nu?!

Solliciteren voor een job in zorg en welzijn

Waar werk je dan?