Hoeveel verdien je?

Mooie extraatjes op het loon

De lonen in de sector zijn financieel aantrekkelijk. In vele gevallen wordt je loon ook nog aangevuld met premies (vb als je in het weekend werkt) of extralegale voordelen (zoals bijvoorbeeld maaltijdscheques, groepsverzekering, ...). Wist je bijvoorbeeld dat een bachelor verpleegkunde start als de op één na best verdienende professionele bachelor? 

Vastgelegden loonvoorwaarden

Binnen sommige sectoren werden officiële loonbarema's vastgelegd. De loonbarema's zijn de minimale loonvoorwaarden die gelden in een bepaalde sector. Die barema's worden vastgelegd in collectieve arbeidsovereenkomsten (CAO’s). Door de lijsten te raaplegen kan je zien hoe jouw loon er zal uitzien afhankelijk van de deelsector waarbinnen je tewerkgesteld wordt. Die deelsector wordt aangeduid met een nummer: het Paritair Comité. De paritaire comités van de sectoren kan je hier terugvinden.

Daarnaast kan je die informatie ook via de vakbond verkrijgen. Kijk daarom ook zeker eens op de site van de vakbond: 

Benieuwd naar het loon in de sector?

Bekijk de filmpjes van  onze getuigen. Als je benieuwd bent naar het loon van werknemers uit onze sector en anderen, dan kan je altijd eens gaan neuzen op de site van Jobat. Daarnaast kan je jouw loon vergelijken met dat van anderen op het Salariskompas van Vacature.

 

 

 

9 redenen om meteen voor de social-profit te kiezen

Straffe beroepen!

Solliciteren voor een job in zorg en welzijn

100% kans op werk in zorg en welzijn